Начало / ГЕРБ / Бойко Борисов е готов да даде министерски кресла срещу подкрепа на политики

Бойко Борисов е готов да даде министерски кресла срещу подкрепа на политики

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви пред в. „Преса“, че е готов да предостави министерски кресла и на други партии, при положение че те споделят с тях отговорността за дадени политики. „Например, ако в БСП имат разумни виждания в областта на отбраната, защо да не им дам възможност да предложат свой министър в кабинета на ГЕРБ. Или пък ако хората на Кунева са готови да се ангажират с решаването на проблемите в образованието, бих приел техния вариант за министър в този сектор“, казва Борисов пред изданието.

Според него възможността за широка коалиция от типа на германската е угаснала в нощта на изборите заради катастрофалния резултат на БСП.

Той казва още, че е готов на разумни компромиси, за да осигури парламентарна подкрепа за кабинета си, но не би приел априори да му се поставят условия за постове.

„Големите партии правят малки компромиси, малките – големи“, обяснява позицията си Борисов, като се аргументира с 1,1 млн. избиратели на ГЕРБ.

Борисов лично ще води преговорите с ръководствата на парламентарните формации, става ясно още от публикацията. Той е казал, че споделя част от позициите на Патриотичния фронт, а за останалите партии очаква да осъзнаят тежката оценка на избирателя.

Вижте още

Стефан Радев

Новият кмет на Сливен от ГЕРБ Стефан Радев е бил член на БСП допреди 5 месеца

Новоизбраният кандидат на ГЕРБ за кмет на Сливен Стефан Радев е бил член на местното …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 + one =