Начало / ГЕРБ / Бойко Борисов към Жозеф Дол: Нови избори, ако няма стабилно мнозинство

Бойко Борисов към Жозеф Дол: Нови избори, ако няма стабилно мнозинство

Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол отправи специални поздрави за победата на ГЕРБ на изборите в телефонен разговор с Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на партията.Борисов го информира, че ГЕРБ започва преговори с всички партии, които влизат в състава на 43-ото Народно събрание и ще положи усилия да формира правителство. „Ако обаче не успеем да осигурим стабилно мнозинство, единственият изход от ситуацията е нови избори”, коментира той.

„Радостен съм, че за ГЕРБ са гласували предимно хората в големите градове на България и че направихте така, че българските социалисти да нямат победа в нито един от областните градове”, каза още Дол.

Борисов благодари на председателя на ЕНП за поздравленията и го информира, че за ГЕРБ са гласували предимно хората със средно и висше образование и работещите. Жозеф Дол поздрави Борисов и ГЕРБ и за блестящото представяне на Кристалина Георгиева на изслушването й за еврокомисар в Европейския парламент. Председателят на ЕНП подчерта пред Борисов и качествата и усилията, които полагат българските евродепутати от ГЕРБ за връщането на доверието на Брюксел към България.

Вижте още

Стефан Радев

Новият кмет на Сливен от ГЕРБ Стефан Радев е бил член на БСП допреди 5 месеца

Новоизбраният кандидат на ГЕРБ за кмет на Сливен Стефан Радев е бил член на местното …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × three =