Начало / Реформаторски блок / Божидар Лукарски: Съвсем логично е да подкрепим кандидатите на ГЕРБ по места

Божидар Лукарски: Съвсем логично е да подкрепим кандидатите на ГЕРБ по места

Съвсем логично е да подкрепим кандидатите на ГЕРБ по места. Това каза лидерът на СДС Божидар Лукарски пред журналисти на влизане в НДК във връзка с предстоящия балотаж по места, съобщава „Фокус”. „Tакава беше и нашата предварителна нагласа като управляваща коалиция – там, където кандидатите на ГЕРБ се явяват на балотаж, с кандидати, които са различни от тези на РБ, мисля, че няма нищо по-нормално от това да подкрепим кандидатите на ГЕРБ”, заяви Лукарски.

Във връзка с извинението, което Цветан Цветанов поиска от РБ, той коментира: „Гледах изказването на Цветанов, използвам случая да го поздравя, тъй като според екзитполовете единствено ние и ГЕРБ имаме по-добър резултат от резултатите на парламентарните избори. ГЕРБ са победители на тези избори, за което ги поздравявам. Поздравявам лично г-н Цветанов, който е председател на Националния предизборен щаб на партията. Що се отнася до извинения, аз лично съм водил една абсолютно възпитана и толерантна кампания – така,както се бяхме разбрали в коалицията и не мисля, че дължа извинение на някого. Не съм обиждал кандидати на други политически партии, не само на ГЕРБ. Мисля, че СДС в частност води една много толерантна кампания.

Лукарски уточни, че РБ ще реши кои кандиати да подкрепи на балотаж след събрание на щаба на коалицията. „Война в Хасково между ГЕРБ и РБ не мисля, че може да има. Ние в Хасково издигаме собствена листа, подкрепяме Иванов за кмет, но имаме собствена листа на РБ и трябва да видим как се е представила. Тя дава някаква алтернатива на управлението. Не мисля, че Хасково е точно градът, заради който ние ще водим някаква война с ГЕРБ”, каза още той.

„За стабилността на коалицията важни са резултатите на ГЕРБ и РБ, а те показаха, че тази форма на управление няма алтернатива”, заяви Лукарски. „Виждате ,че резултатите на опозиционните партии са по-ниски и по-слаби от това,което те постигнаха на парламентарните избори. За мен те показват, че тази коалиционна формула няма алтернатива” допълни той. 

Вижте още

Божидар Лукарски

Божидар Лукарски: Поздравявам колегите от ГЕРБ за изключително доброто представяне

Резултатите на ГЕРБ са много добри. Това призна пред БНТ Божидар Лукарски от Реформаторския блок. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 + 1 =