Начало / НФСБ / Двама областни координатори на НФСБ аут заради лошите изборни резултати

Двама областни координатори на НФСБ аут заради лошите изборни резултати

Представянето ни на изборите не отговори на нашите очаквания. Националният фронт за спасение на България имаше по-добри шансове. Това каза на пресконференция в столицата лидерът на НФСБ и водач на листата на партията Валери Симеонов. Той пое отговорността за изборния резултат на Фронта и заяви, че на следващия конгрес на партията през месец юни подробно ще бъдат анализирани резултатите от вота. Стана ясно още, че двама областни координатори ще бъдат освободени заради зле свършена работа.

„Няма промяна в обединението между патриотичните партии около НФСБ”, каза още Валери Симеонов. „Нещо повече, то укрепна, ние водим един добър диалог и тясно взаимодействие. След конгреса на НФСБ ще има промени и в ръководството на Фронта”, допълни Симеонов.

Лидерът на НФСБ коментира и резултатите на другите партии от вота за Европейски парламент. Той констатира общата тенденция на спад в резултатите, като подчерта, че спадът в подкрепата за НФСБ е сред най-малките.

По думите на Симеонов, другата партия, която отбеляза по-малък отлив в подкрепата си е ДПС. Но там спадът е в регионите с турскоезично население.

Що се отнася до предсрочни избори, Симеонов заяви, че провеждането на избори през няколко месеца, с цел удовлетворяване на политическото его, не може да бъде одобрявано от отговорни български патриоти. НФСБ е за избори 2 в 1 – местни и парламентарни, но и за провеждане за спешни промени в кабинета и отстраняване на представителите на ДПС.

Вижте още

Валери Симеонов: Гласувах България да е равна с останалите европейски народи

Гласувах България да бъде равна с останалите европейски народи, както е казал Васил Левски. Това …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ten − six =