Начало / Новини / ГЕРБ в Благоевград подаде жалба до ОИК заради плакати с техния лика на техния кандидат, но номера на конкурент

ГЕРБ в Благоевград подаде жалба до ОИК заради плакати с техния лика на техния кандидат, но номера на конкурент

Предизборният щаб на ГЕРБ-Благоевград депозира жалба до Общинската избирателна комисия за нарушаване на изборното законодателство от местната коалиция „Заедно за Благоевград”. В жалбата е посочено, че на територията на общината са разлепени множество плакати на коалицията, на които е отпечатан ликът на кандидата за кмет на Благоевград д-р Атанас Камбитов, но вместо номер 34, номерът в бюлетината на ГЕРБ, е отбелязан номерът на коалицията „Заедно за Благоевград”.

Агитационните материали умишлено въвеждат в заблуждение гласоподавателите и са в грубо нарушение на предизборното законодателство, се посочва в жалбата.

Недопустимо е кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ да бъде използван в агитационни материали на местна коалиция, която има собствена листа от кандидати за общински съветници и кандидат за кмет на кметство, се казва още в жалбата.

Вижте още

Цецка Цачева

Цецка Цачева: Силата на една партия която управлява е, освен да посочи стореното и направеното от нея, е да осъзнае и признае грешките си

Първо, благодаря на организаторите на общинското ръководство на ГЕРБ, на всички вас, наши членове и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seventeen − fifteen =