Начало / БСП / Михаил Миков: В кризата с КТБ не позволихме гражданите да платят сметката

Михаил Миков: В кризата с КТБ не позволихме гражданите да платят сметката

В случая с КТБ БСП не позволи сметката, която бе направена от БНБ и Иван Искров, да бъде платена от българските граждани. Става дума от всеки да се вземат по 3-4 000 лева и да се запушат дупките в трезора. Това каза в студиото на bTV Михаил Миков.Той припомни ,че е поискал от президента да разсекрети стенограмата от обсъждането на кризата от политическите сили, за да се види кой каква позиция е заел. „Кой има полза от едно изливане на 3 – 4 милиарда лева в дупката в КТБ, това ще стане ясно”, запита соцлидерът.

„Ако Искров си представя, че ние ще вземем от всеки пълнолетен гражданин по няколко хиляди лева и ще оздравим банката, аз не съм на това мнение”, допълни Миков. Според него, кой каквото дължи, трябва да го върне, а не всички да плащат за тези дългове.

При този огромен обществен интерес, би трябвало той да бъде поставен над банковата тема и затова е редно да бъдат посочени и кои хора колко пари са вложили в този трезор, смята лидерът на БСП.

Вижте още

БСП

Членовете на ръководството на БСП подадоха оставка

„Днес присъстващите членове на ръководството заявиха категорично, че предоставят своите оставки пред Националния съвет. Ще …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seven + 6 =