Начало / Патриотичен фронт / Патриотичния фронт обмисля искане за касиране на изборите в Пловдив
Славчо Атанасов
Снимка: БЛИЦ

Патриотичния фронт обмисля искане за касиране на изборите в Пловдив

Трескаво броене, смятане и анализ на засечените нарушения тече в щаба на изгубилия с малко кандидат-кмет на Патриотичния фронт Славчо Атанасов в Пловдив. В централите на двете партии обмислят възможността да поискат касиране на изборите за градоначалник в града под тепетата.

Битката между сегашния и бившия кмет на Пловдив Иван Тотев и Славчо Атанасов беше най-инфарктната през вчерашния ден на балотажите за градоначалници. Тотев спечели само с 1500 гласа. По време на сблъсъка между двамата преди четири години резултатите в Пловдив отново излязоха последни и макар Атанасов да водеше на Тотев, в късни доби се разбра, че всъщност вторият печели с около 2000 гласа.

След като събитията се повториха 4 години по-късно, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов съобщи пред БЛИЦ, че изчаква работата в щаба на Атанасов да приключи и че най-вероятно решението дали да искат касиране на изборите за кмет в Пловдив ще бъде обявено от парламентарната трибуна от съпредседателите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

Във вторник Патриотичният фронт ще обяви в парламента решението си дали ще поиска касиране на изборите в Пловдив, обяви пък Илко Илиев, председател на изборния щаб на Славчо Атанасов.

„В момента сравняваме резултатите от протоколите, които сме получили, с тези, публикувани от Общинската избирателна комисия на сайта на ЦИК. Ще обобщим разминаванията и събираме всички нарушения на изборния процес включително и сигнали за купуване на гласове. Едва след това ще вземем решение да искаме ли касиране на изборите“, коментира Илко Илиев, цитиран от БНР.

Източник: Агенция "Блиц"

Вижте още

Валери Симеонов: Нека Бургас бъде управляван от патриоти, а не от мошеническа шайка

Валери Симеонов пръв сред лидерите на партии в Бургас прекрачи прага на секционната си комисия, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 − 7 =