Начало / БСП / Родители осиновители благодарят на БСП

Родители осиновители благодарят на БСП

„Няма нищо по-стойностно от това да се отгледа дете и да му се даде бъдеще“. Това каза водачът на пловдивската листа на „БСП лява България” Георги Търновалийски на среща с родители осиновители и приемни семейства, организирана от тях в Културен център „Тракарт”. За разговора по проблемите, които срещат, бяха поканили и втория в листата с №22 Захари Георгиев. Инициативният комитет на родителите осиновители му благодари за последователността и упоритостта, с които работи в два мандата, за да отстои правото им да ползват платен годишен отпуск при осиновяване на дете от 2 до 3 години.

„Когато през 2012 година казахте по телевизията, че сте готов някой от управляващото мнозинство да препише Вашия законопроект, но той да се приеме в пленарна зала, разбрах, че сте истински парламентарист“, каза председателката на Инициативния комитет.

Поправките на Георгиев получиха зелена светлина от кабинета „Орешарски” и днес от тях се ползват стотици родители осиновители. Време е да се помисли и за социалните работници, които имат изключително важна роля в процеса на осиновяване и приемно родителство. Техните заплати са ниски, дори поемат пътните разходи, когато посещават домовете на кандидатстващите семейства, стана ясно от разговора. Бъдещите депутати Търновалийски, Георгиев, Мурджев и Минка Сърнешка се ангажираха да работят за подобряване на заплащането със следващия бюджет.

Вижте още

Калоян Паргов

Калоян Паргов, БСП: Видно е, че ние загубихме тези избори и това е тежка загуба

Оставките няма да променят нищо в Българската социалистическа партия. Победителите на тези избори са ГЕРБ. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × three =