Начало / БСП / Сергей Станишев: Партията, която загуби най-много гласове на тези избори, е ЕНП

Сергей Станишев: Партията, която загуби най-много гласове на тези избори, е ЕНП

Партията, която загуби най-много гласове на тези избори, е ЕНП. Партията, която управляваше Европа в последните десет години. Това заяви лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев на пресконференция в Брюксел. „Безпокоим се, че се вижда възход на крайни партии, националистически партии”, каза още Станишев. „Представихме възможните решения на кризата в своя манифест. Засегнахме теми като заетостта, социалните грижи, развитието, инвестициите – теми от огромно значение за ежедневието на хората”, смята Станишев.

„Новият състав на Европейския парламент ни дава добра възможност да постигнем по-голяма част от своите приоритети”, каза той.

„За първи път европейските граждани имаха възможност да се произнесат по кандидатите на политическите партии в Европа. Надпреварата беше изключително интересна. За първи път има увеличение на избирателната активност. ПЕС беше първата в Европа, която настоя всяко политическо семейство да има свой кандидат”, добави председателят на БСП.

На въпрос дали ще подаде оставка като лидер на ПЕС, той отговори: „Това бе въпрос от моята страна, от представител на друго политическо семейство. Не мисля, че следва да отговарям на такива въпроси, които са силно политизирани“.

„Ако някой твърди, че нещата в Европа вървят добре, до следващите избори Европа ще се озове в още по-тежко положение. Искаме Европа, която е справедлива, социална, която не обръща гръб на гражданите“, заяви Станишев.

Вижте още

БСП

Членовете на ръководството на БСП подадоха оставка

„Днес присъстващите членове на ръководството заявиха категорично, че предоставят своите оставки пред Националния съвет. Ще …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five × 3 =