Начало / Прогнози / Социолог предрече, че ГЕРБ ще може да прави всякакви коалиции след изборите

Социолог предрече, че ГЕРБ ще може да прави всякакви коалиции след изборите

ГЕРБ получава лек бонус от победата на европейските избори и единствена от партиите показва лек ръст при подкрепата. Това обяви в студиото на bTV Юлий Павлов на базата на данни от ново проучване на електоралните нагласи. Според него, оттеглянето на Сергей Станишев от лидерския пост ще задържи голямата разлика между БСП и партията на Бойко Борисов на предстоящите избори. „Лидерът на ПЕС просто премина на територия, където е силен – европейската политика, но запази част от влиянието си върху партията си в България“, смята социологът.

Юлий Павлов прогнозира, че през октомври ще гласуват около 3.5 милиона души, докато реално броят на хората с право на глас е малко над 6 милиона. Той предупреди, че няма място за сравнение между парламентарните и европейските избори в измерването на активността. Според данните, 3/4 от хората в България вече са решили за кого ще гласуват през октомври.

Социологът каза, че при тези нагласи на електората се дава право на Борисов да направи коалиция с всяка партия, която ще попадне в следващото Народно събрание. Но е сигурно, че отново на власт ще е обединение на поне 2 партии.

Вижте още

Михаил Константинов: Апелът ми е да изпием сутрешното си кафе и да отидем да гласуваме, а след това – за гъби, не обратното

На изборите пак ще действа една добре позната схема – тази след свършената работа. Тарторите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × four =