Начало / Напред България / Страхил Ангелов: Ако е толкова важно да гласуват българите в чужбина, могат да го направят и по пощата

Страхил Ангелов: Ако е толкова важно да гласуват българите в чужбина, могат да го направят и по пощата

Движение „Напред България” не бойкотира референдума, а призовава гражданите да гласуват против електронното гласуване, най-малкото защото няма кой да гарантира честното провеждане на такива избори. Това заяви в предизборен дебат в студиото на БНТ2 кандидатът на движение „Напред България” за кмет на София Страхил Ангелов.

Той обърна внимание, че в представите на българското общество изборният процес е напълно опорочен и припомни на опонентите си, които призовават в подкрепа на електронния вот, че България е единствената страна в Европа, в която със закон е отбелязано на бюлетините, че купуването и продаването на гласове е престъпление.

„Ако е толкова важно да гласуват българите в чужбина, могат да го направят и по пощата, както е в Австрия. Вярно е резултатите се бавят по няколко дни, но поне хората са сигурни, че гласовете им са отразени. От друга гледна точка, откъде-накъде хора, които не живеят с десетилетия у нас, ще се произнасят за съдбата на България”, попита риторично Ангелов.

Кандидатът на „Напред България” се обърна към българските граждани – в страната и зад граница – да отделят необходимото време, за да се попълнят наново избирателните списъци на ГРАО, а не с 1 милион мъртви души да се злоупотребява на всеки вот.

„Електронното гласуване не е начинът, по който ще накараме младите хора да гласуват. Докато обикалят каруци по централните улици на София, няма как да сме готови за електронно гласуване”, настоя Страхил Ангелов.

Вижте още

Тодор Славков: Моя лична цел на тези местни избори е да спомогна за връщането на надеждата, на доброто в живота на хората

Моя лична цел на тези местни избори е да спомогна за връщането на надеждата, на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × four =