Начало / Атака / Волен Сидеров: Валери Митков е масон, съдружник на Ковачки и има закрилата на Първанов

Волен Сидеров: Валери Митков е масон, съдружник на Ковачки и има закрилата на Първанов

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров коментира трагедията в с. Горни Лом и големият брой – 143 нарушения, които са направени от собственика, но не са коригирани. Според Сидеров това означава сериозен политически чадър. Той заяви, че собственикът Валери Митков е масон, съдружник е на Ковачки и има закрилата на бившия президент Георги Първанов, и припомни, че заводът е приватизиран през 2003г по време на масонското правителство на Сакскобургготски.

Сидеров обърна внимание и на факта, че това е поредният случай, при който в завода става инцидент. „Заводът трябваше да бъде затворен, собственикът му даден на съд и осъден за безстопанствено отношение. Господин Масона, великият магистър има политическа, освен масонска закрила. Те са свързани нещата. Крайно време е да се разплетат масонските връзки в политиката, бизнеса, магистратурата. Защото в България масонски ложи, управляват реално политика, бизнеса и съдебна система. Това, което едно време много обичат да повтарят някои папагали ДС, ДС сега са масоните“, допълни Сидеров.

Той коментира и една от покупките на Митков – дом-паметник „Пейо Яворов“, за който се поема ангажимент да се възстанови, но това не се случва. Напротив, масоните искат да я направят увеселително заведение.

Лидерът на националистите коментира, че тази трагедия е нямало да се случи, ако пред 2012 г. е бил приет предложеният от „Атака“ законопроект за утилизация на боеприпасите. Според закона всички такива предприятия стават държавна собственост, стопанисват се и се ръководят от Министерството на отбраната. Законопроектът е отхвърлен от БСП, ДПС, ГЕРБ и Синята коалиция.

„И стана така, че на алчните собственици не им пука за безопасността, искат и гонят бърза печалба, не ги контролира държавата, която се е оттеглила. Държавата в лицето на премиери, президента Първанов, неговият приятел Борисов, закрилят подобни престъпници, частници“, добави Сидеров.

Той призова хората да погледнат истината в очите, да видят кой е виновен за това и да се замислят за кого да гласуват. „Не допускайте пак тези престъпници, които отхвърлиха законите ни, не само този, но и много други добри закони на партията ни отново да се качат на власт“, завърши Сидеров.

Вижте още

Волен Сидеров към полицаите: Кървав сблъсък ли искате?

Закриването на предизборната кампания на „Атака“ се превърна в протест срещу властта, допълнен със сблъсъци …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fourteen − 10 =