Начало / Напред България / Зорница Атанасова: Столичният общински съвет има една функция – да изпълнява решения, които счита за правилни

Зорница Атанасова: Столичният общински съвет има една функция – да изпълнява решения, които счита за правилни

Столичният общински съвет сега има една функция – да изпълнява решения, които счита за правилни по собствено усмотрение. От движение „Напред България” предлагаме всеки общински съветник да отговаря лично и за районите на София, и заедно, с практически недимите вече районни кметове, да достига директно до хората и да решават основните им грижи и проблеми. Това заяви в интервю за БНТ председателят на движение „Напред България” и водач на листата кандидати за общински съветници в столицата Зорница Атанасова.

Тя обърна внимание, че с добра организация на работата между държавата и общината има необходимите механизми с ежедневни усилия да се постига много.

„Досега явно липсва волята това да се случи. За да оцелее България, не трябва да си задаваме въпроси, а да бъдем убедени, че с всяко действие допринасяме за решението на проблемите. И на първо място в приоритетите за движение „Напред България” е справяне с демографската криза – както на национално, така и на местно ниво. Столична община има ресурс и механизми да работи изключително за инвестиране в бъдещето на младите хора в София. Ние предлагаме и програма за стипендии на договорни отношения с младежи, които искат да учат в чужбина и след това да приложат натрупаните знания у нас”, заяви Зорница Атанасова.

Лидерът на „Напред България” обърна внимание, че когато се говори за инфраструктура в София, винаги се посочват дребни постижения в центъра, но в крайните квартали на столицата лятно време хората живеят под режим на водата.

„Европейските средства и бюджета на София са напълно достатъчни, за да се справят с тази ситуация, но се пилеят кампанийно в хаотични усилия. Има квартали на София, които нямат канализация и са още на септични ями – това създава както битов, така и екологичен проблем, с който трябва незабавно да се заемем”, настоя Атанасова и подкрепи предложението на кандидата на „Напред България” за кмет на София Страхил Ангелов за разваляне на ощетяващата интересите на софиянци договор за концесия на „Софийска вода”.

Вижте още

Тодор Славков: Моя лична цел на тези местни избори е да спомогна за връщането на надеждата, на доброто в живота на хората

Моя лична цел на тези местни избори е да спомогна за връщането на надеждата, на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × three =