Новини

18 депутати влизат в битката за кметските избори

18 депутати влизат в битката за кметските избори, съобщава bTV. Въпросът е дали ще се отворят нови работни места в парламента, ако народните представители се преборят за гласовете на избирателите. ГЕРБ са рекордьор – с 9 депутати, БСП, ДПС, Реформаторският блок и Атака са заложили на по един от своите за кандидат кметове. От Патриотичния фронт са номинирали трима свои депутати, двама независими също искат да стават кметове.

Предизборната кампания вече започна. За да стигнат до гласоподавателите, 18-те депутати ще оставят банките си празни. Те ще уведомят с писмо ръководството на парламента, а преди това трябва да бъдат „пуснати“ от шефовете на групи.

„Когато има важни гласувания, когато трябва да се вземе участие в работата на народното събрание ще съм тук”, обеща Вили Лилков.

Според Георги Кадиев, има какво да се желае от правилата, по които НС работи: „За съжаление, нямаме право на отпуска иначе най-лесното беше всеки от нас да си вземе отпуска, най-много за 6 дни. Сега като се налага да отсъстваме ще пускаме бележки по лични причини.“

Така или иначе парламентът реши да не заседава две седмици преди вота, за да няма агитация от парламентарната трибуна и напрежение покрай кворума. „Решението на парламента от 13 до 25 октомври да няма пленарни заседания е правилно решение, защото така не поставяме в риск приемането на законите”, смята зам.-председателят на НС Красимир Каракачанов (ПФ).

Ако депутатите кандидат-кметове бъдат избрани, парламентът може да отвори нови работни места. Вероятно ще бъдат за хора, които и сега работят в екипите на народните избраници.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.