Прогнози

Андрей Райчев: Борисов бавно отвинтва главата на Цветанов

Бойко Борисов не може да управлява сам и добре осъзнава това. Той може да се коалира единствено с Реформаторския блок, но те не приемат Цветан Цветанов и това е причината Борисов бавно да му отвърта главата като сапьор. Това сподели социологът Андрей Райчев по време на дискусията на институт „Иван Хаджийски“, коментирайки от политическа гледна точка изминаващия вече месец февруари.

Райчев също така смята, че назначаването на нови заместници на Борисов в ГЕРБ в лицето на Йорданка Фандъкова и Димитър Николов е знак, че той постепенно се освобождава от Цветанов, който преди това беше единствен зам.-председател.

Февруари е първият спокоен месец от една година насам, Пламен Орешарски прескочи зимата, правителството не е било никога по-силно от сега, след периода на протести, отбеляза още Андрей Райчев. 

Относно проекта на президента Първанов – АБВ, Райчев смята, че БСП тактически изчаква да види как ще се представи движението на предстоящите евроизбори.

“Ако не минат бариерата от 150 хил. гласа, ще го приема просто за изтичане на малко кръв, но ако минат бариерата, ще гледат на тях като на партньор. В БСП лидер, който осигурява властта, е добре дошъл, който не осигурява, е аут”, твърди социологът.

Според младия му колега Димитър Ганев, въпреки че наблюдаваме нестабилност на Народното събрание и никога не се знае дали ще се проведе заседание на парламента, още не сме видели най-лошото.

“Атака“ тепърва ще се разграничава от управляващото мнозинство, за да трупа дивиденти, така както се разграничи в миналия парламент от ГЕРБ”, твърди Ганев.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.