Анализи

Андрей Райчев: Борисов се бори за изречението „Пак го бих“

Лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и на БСП Сергей Станишев се борят на тези избори само за едно изречение. „Г-н Борисов се бори за изречението: „Пак го бих“, а г-н Станишев се бори за изречението: „Победих те“. Това каза в сутрешния блок на TV7 социологът Андрей Райчев. По думите му това са двете партии, които се борят за първото място на евровота. „При по-твърдо гласуващите БСП води, а при общо гласуващите – ГЕРБ, но с малко, с около 100 хиляди гласа преднина.

Тези избори не могат да бъдат познати, тъй като не се знае колко ще отидат да гласуват. Реалния списък на българите е приблизително 5 милиона, 5 милиона и малко. Половината излизат да гласуват, което не е малко“, коментира още Райчев.

Според социолога, на ръба да влязат в Европейския парламент са Реформаторският блок и АБВ. „ВМРО, в съюз с Бареков, върви нагоре в момента“, подчерта Райчев.

Социологът подчерта, че ДПС обича да държи ръцете си отворени, но едва ли ще направи коалиция с ГЕРБ. „Те или са с БСП или са тежка опозиция. Вижда ми се невъзможно да правят коалиция с ГЕРБ. Ако Борисов направи коалиция с ДПС, то това означава да се самоубие по телевизията. Рейтингът му ще падне наполовина“, обясни още Райчев и допълни: „Има нещо в този парламент… Той си е обречен още от самото начало. Това, че изкара една година си е чудо. Изкуствено ще е продължаването на живота му след евровота“.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.