АБВ

Ангел Ангелов, кандидат-кмет на Кюстендил от АБВ: Трябва да се създадат по-добри условия за живот в малките общини

Един от огромните проблеми в малките общини е липсата на ангажимент на жителите им към начина, по който те се стопанисват. Това коментира в предаването „Още от деня“ по БНТ Ангел Ангелов, кандидат на АБВ за кмет на Кюстендил. Той е на мнение, че дебатът по места за местното управление е изместен и по време на предизборната кампания заради външно и вътрешнополитическата ситуация, която се отнася до събитията в Сирия, бежанската криза и причините за нея.

Ангелов посочи, че дефицитът на доверие към управляващите има и числено изражение по време на избори и даде пример с последната избирателна активност – около 35%.

На въпрос за радикални идеи на някои политически сили за излизане на България от Европейския съюз Ангел Ангелов коментира, че това е несериозна тема за разговор, още повече в настоящата политическа и икономическа ситуация. Според него подобни теми в региона са по-скоро повлияни от близостта на общината до границата.

Ангелов подчерта необходимостта от създаване на по-добри условия за живот в малките общини, което да върне активните хора в родните им места. Той каза, че положението в Кюстендил е не по-различно от това в други подобни общини в държавата и добави, че усилията му в местното управление ще бъдат насочени именно към подобряване на условията за живот в родната му община.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.