Новини

Ангел Джамбазки за циганските набези: България е пред гражданска война!

Ако властта не осъзнае, че сме на ръба на гражданската война, това ще стане. Ние сме на ръба на гражданска война. На ръба сме! Това каза в предаването „Дневен ред“ по TV7 Ангел Джамбазки, зам.-председател на ВМРО-БНД. Той и Симеон Костадинов, член на Националистическа партия на България (НПБ) коментираха темата с циганската престъпност по селата, а повод за гостуването им беше село Радомирци, където хората се разбунтуваха срещу ромските набези.

„Има напълно изоставени региони от българската държава, като цяла Северозападна България. Държавата не присъства на тези места и понеже там има несоциализирани съграждани – цигани, те започват да правят каквото си искат. Те смятат, че чуждата собственост е нещо, което може да се обере. Тези напълно изключени от обществото хора се превръщат в голям проблем за него, защото не се вписват“, коментира Джамбазки.

Симеон Костадинов е категоричен, че в населени места, където по някаква причина българите са малцинство, има етническо прочистване на българския етнос. „Ние го говорим от години. Проблемът е много сериозен. Писали сме много, но няма реакция. Трябва много по-строга и ресртиктивна политика по отношение на битовата престъпност – кражби и всякакви грабежи. Превенцията трябва да действа повече“, заяви Костадинов.

На живо от село Радомирци, в което живеят 1600 души, стана ясно, че няма къща, която да не е обирана. „Моята къща не, но къщата на свекъра е обирана много пъти. Толкова са изкусни, че махат врата от пантите. Пишат се жалби, но нещата стигат до неизвестен извършител“, разказа Радослава Николова от селото. Нейна съседка добави, че къщата й е обирана миналата година. Друга жена също потвърди, че къщата й е била обирана няколко пъти.

„Ние сме четирима наследници и искахме да запазим бащината си къща, за да идваме на село. Обирите започнаха от 1992 г. – от вилици и лъжици до леглата. На всеки обир съм се обаждала в полицията, подавала съм жалби до 2012 г., когато вече нямаше нищо освен стените. Но започнаха да вземат камъните и тухлите“, добави Радка Цакова.

Мъж, представил се като Начков поиска президентът за свика Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), защото на подобни територии се извършва тероризъм. „Не можем да говорим за етническо напрежение, но има няколко човека, за които се смята, че правят поразиите. Нас българите и костенурки да ни нападнат пак ще успеят“, смята Начков. Той добави, че е обиран около 10 пъти и има добра представа за работата на полицаите. „Има и много съвестни. Моят въпрос към националистите е защо са в студиото, а не при нас“, каза още Начков.

Кметът на селото Петьо Йотов благодари на TV7 за уважението към подписката. „19 години съм кмет, работим с полицията, сигнализираме съд и прокуратура, но законите трябва да се променят“, призова кметът.

„Били сме в село Мечка и сме се борили за премахването на циганските гета. Ако тръгнем със сопите и лопатите ще ни обвинят в саморазправа. Ако го направим означава, че държавата е умряла“, отговори Джамбазки. Той поиска да се въведе принудителен труд, защото тези, който не са работили трябва да придобият трудови навици. „Искаме полицейски участък във всяко село, защото това са унизени хора. На избори нещата се задълбочават, защото се купуват циганските гласове“, каза Ангел Джамбазки.

Симеон Костадинов потвърди, че се купуват гласове. „Тази престъпност се превърна в истински терор. Това е геноцид – етническо прочистване“, категоричен е Костадинов.

И двамата се обединиха около тезата, че държавата може, но не иска да се справи с проблема.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.