България без цензура

Ангел Славчев: Чрез Европа трябва да натиснем политиците ни да работят за хората

Чрез Европа трябва да натиснем политиците ни да работят за хората. Основният ни опонент е ДПС, каза зам.-председателят на „България без цензура“ Ангел Славчев. На тези избори можем да направим следното – чрез Европа да натиснем българските политици да си вършат работата и да защитават хората. Нашият слоган е „С грижа за хората“ и това ще работим, ще работим за българския народ, каза по време на предизборния дебат по БНТ зам.-председателят на „България без цензура“ Ангел Славчев, кандидат за евродепутат в листата на коалиция ББЦ, ВМРО, ЗНС и „Гергьовден“. В дискусията участва и номинираният за евродепутат от „Синьо единство“ Ергин Емин, а представителят на ГЕРБ, който също трябваше да се включи, не се появи в студиото.

Зам.-председателят на ББЦ съобщи, че целта на коалицията е да има трима представители в Европейския парламент и допълни, че 80% от заплатите на евродепутатите на ББЦ ще отиват за читалища и социална дейност. „Борбата е България. Нашите евродепутати трябва да защитават нашите интереси“, категоричен бе Славчев. Незабавна европейска проверка на всички ЕРП-та в България, ще поискат евродепутатите ни, съобщи още Славчев и обясни, че тази проверка ще е независима, защото в България такава не може да се направи. Той се обяви за енергийна независимост на страната ни и посочи, че в ЕП ще поискат разследване на всички частни съдебни изпълнители в България. По думите му в ГПК има няколко постановления, които са в нарушение на европейските директиви.

„Нашата цел е тези евродепутати, които имаме в ЕП, да започнат да работят за България, защото, ако попитаме народа какво направиха тези 18 наши представители в Брюксел, ако един отговори какво е направил, аз ще му стисна ръката“, подчерта зам.-председателят на „България без цензура“.

Най-срамното е, че хора като Нейнски, Станишев, Борисов, Пеевски, Кунева, Калфин – хора от прехода, хора от Тройната коалиция, които лъгаха народа, пак да са кандидати, подчерта Славчев.

Славчев обясни, че основният опонент на коалицията е ДПС, която трябва да бъде извадена от балансиращата роля в държавата. Основна задача на политическата коалиция е да обедини хората, които са в центъра, вляво и вдясно на политическото пространство, но са отвратени от досегашните партии, подчерта Славчев. Той изтъкна, че пълни зали посрещат представителите на коалицията ББЦ, ВМРО, ЗНС и „Гергьовден“ и това е най-ясната социология.

„Виждам болката на хората, те са омерзени. 25 години се наслушаха на обещания и никой нищо не направи за тях“, каза Славчев и подчерта, че това е последният шанс за поколението на прехода да промени нещо.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.