БСП

Антон Кутев към Йовчев: Усмирете хуните, които сквернят паметници

Депутатът от БСП Антон Кутев призова МВР да озапти тези, които оскверняват паметниците. Той запита каква е политиката на вътрешното ведомство към опазване на символите на нашата история. В началото на парламентарния контрол, първият въпрос към вътрешния министър Цветлин Йовчеб бе за мемориалите. „Зачестиха случаите на оскверняване на паметниците. Много българи не харесват историята си и паметниците, които я олицетворяват. Това е нашата памет и трябва да я пазим.

Каква е политиката за опазване на паметниците на МВР?“, запита депутатът от „Коалиция за България“ Антон Кутев. 

„Тези посегателства се извършват основно в София. Извършили сме проверки, на задържаните са образувани дела за хулигански прояви. Уверявам ви, че МВР не е спряло да се бори с противообществените прояви, в които влизат и вандалските прояви“, отговори Йовчев. 

МВР ще продължи да изпълнява ангажиментите си за опазване на паметниците на културата. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, към чиято оставка призоваха малко преди това от ГЕРБ. „Това невежество е духовна тенденция в държавата, която влияе на обществото. Не бива да подценяваме тези факти. Ако някой посегне на Паметника на Съветската армия – зад него стоят съдбите на много хора. На никой в Европа не му хрумва да осквернява подобни паметници. Не бива да позволяваме тези „хуни“ да прекрачат границата“, каза Кутев.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.