Атака

„Атака“ пак поиска оставката на Йовчев

Депутатът от „Атака“ Десислав Чуколов се обяви за оставка на вътрешния министър Цветлин Йовчев. „Ако трябва да се търси някаква отговорност за провала на акцията, министър Цветлин Йовчев трябва да подаде оставка“, каза пред БНР депутатът от „Атака“ Десислав Чуколов. В парламента отново бе отхвърлено предложението да бъде създадена комисия за случая в Лясковец. Според него при предишното планиране на подобна операция срещу стрелеца Петко Савов само двама души са имали правото да я отменят.

Той визира тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов и предишния премиер – Бойко Борисов. Депутатът припомни доста случаи, при които ефективността на вътрешното министерство бе поставена под въпрос. 

„Тогава беше случаят в Перник, убитата Десислава, Чочо, тогава имаше пак прострелян с незаконно оръжие в дома си, когато правеха проверка“, припомни депутатът-националист. „Тогава прекалено много издънки имаше Министерството на вътрешните работи, явно са се откроявали като пиар, както те винаги от ГЕРБ са гледали ситуацията, да няма нова издънка и затова са спрели акцията в Лясковец според мен“, каза Чуколов. 

За втора поредна сряда депутатите отхвърлиха предложение за създаване на а комисия за изясняване на фактите при операцията в Лясковец. „За” гласуваха 72 народни представители, „против” – 89, 8 се въздържаха при обсъждането на седмичната програма на народните избраници. 

Предложението бе представено от депутата от ГЕРБ Красимир Ципов. Той се позова на приключилата проверка по случая. „За съжаление, продължават да стоят изключително важни въпроси, на които не видяхме отговор. Как бе планирана и реализирана тази полицейска операция? Има страшно много детайли, които не станаха ясни на обществото”, каза Ципов. Според него е необходимо парламентарна комисия да установи дали има проблем в оборудването и координацията при дейността на спецотряда. 

Чуколов е зам.-председател на парламентарната вътрешна комисия. В това си качество той призова за реформи в сектора за сигурност. „Нужни са дебати какво се случва в службите за сигурност. Секторът трябва да бъде променен и направен наново. През последните години виждате,че полицията се вдига, медийното внимание се фокусира, когато бъде убита поредната мутра. А, когато някой възрастен човек от някое, забравено от бога село, бъде ограбен и изнасилен, тогава полицията мълчи, тогава медиите също мълчат. Акциите не трябва да бъдат показни, а постоянна политика“, смята Чуколов.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.