Атака

„Атака“: Росен Плевнелиев да отговори пред парламента за тайните си срещи

„Атака” внесе проект за решение за създаване на Временна анкетна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства, свързани с дейността на фирмите лицензианти на ДКЕВР за разпределение и снабдяване с електроенергия, а също и дружества концесионери за добив на природни богатства, довели до ощетяване на българските граждани и българската държава, както и нерегламентирани им контакти с представители на държавата и свързани с политически партии лица.

Депутатът от „Атака” Димитър Димов заяви, че целта на комисията е да разследва избраният с измама президент Плевнелиев и съмнителните му контакти с личности на високи постове в ЕРП-та, каквато е срещата му с изпълнителния директор на ЕВН Щефан Шишковиц.

„Настояваме председателят на комисията да бъде от „Атака”, за да покажем на обществото, че нашият президент, подчертавам избран с измама, прави едни срещи, които се укриват от българските граждани. Те са неофициални, необявявани в медиите, на закрити врати и не е ясно какво се договаря там. От „Атака“ имаме съмнения, че обслужва чужди интереси“, заяви Димитър Димов. „Атака” иска да покаже на българския народ какво се говори по тези срещи и това трябва да се каже от президента, категоричен е Димов. – Искаме да знаем какви разговори води Плевнелиев с директорите на ЕРП-тата, допълни още националистът.” 

Димов припомни, че само когато комисията е оглавявана от „Атака” се върши конкретна работа, припомняйки работата на временната комисия за Авиотряд 28, завършила с внасянето на доклад в Прокуратурата. 

От „Атака” настояват Плевнелиев да присъства на заседанията на комисията и да даде отчет защо се е срещал с въпросните личности и какво е договорил на тези срещи, защото го дължи на българските граждани.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.