Атака

„Атака“: Жертвите ще лежат на съвестта на ГЕРБ, БСП, ДПС и Синята коалиция

Трагедията в село Горни Лом е резултат от политиката на правителствата на прехода, които прехвърлиха с лека ръка отговорността по обезвреждането на негодни оръжия, боеприпаси и взривни вещества на частни фирми. Поредният взрив в село Горни Лом, след тези в Челопечене, Казанлък, завод „Арсенал“, Петолъчката и Костенец, нямаше да се случи, ако ГЕРБ, БСП, ДПС и Синята коалиция не бяха гласували през 2012 г. против Закона на „Атака“ за утилизирането на боеприпасите.

Това коментираха от партия „Атака“ по повод взрива в оръжейния завод „Миджур“, при който 15 души са в неизвестност, а трима са пострадали. Предложението на „Атака“ предвиждаше всички дейности и контрол по обезвреждане на боеприпаси и взривни вещества да се осъществяват и контролират от Министерство на отбраната на Република България, като първостепенна задача е безопасността на населението и гражданските обекти, в близост до местата за обезвреждане, както и тази на работниците и служителите в тях, допълват от централата на партията.

През 2012 г. от „Атака“ са настояли да се прекратят всички досегашни договорни отношения, с които на частни предприятия или юридически лица са предоставени оръжия, боеприпаси и взривни вещества, подлежащи на обезвреждане, като всички те бъдат върнати в едномесечен срок в складовете и поделенията на МО.

„Жертвите от трагедията в с. Горни Лом ще лежат на съвестта на представителите на ГЕРБ, ДПС, БСП и Синята коалиция, които отхвърлиха законопроекта на „Атака“ за утилизиране на боеприпасите през 2012 г. след взрива в складовата база за съхранение и утилизация на боеприпаси Стралджа-Мараш, чиято дейност се оперираше от частната фирма „Берета трейдинг”. „Атака“ изказва съболезнования към близките и семействата на загиналите!“, се казва още в позицията на партията на Волен Сидеров.

Етикети
Покажи още

Още новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 − ten =

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.