БСП

Атанас Мерджанов пита: Цветанов, Боевски, Алексиев политици ли са или престъпници

Обръщам се към Бойко Борисов да се запознае със справката от МВР дали тя или обясненията на Орлин Алексиев са по-убедителни. Поздравявам органите на МВР за акцията. Това, че Орлин Алексиев е от ГЕРБ, не е предизвикало акцията. Разликата с предишен период е, че това не я е и спряло. Това каза народният представител от ПГ на „Коалиция за България” Атанас Мерджанов от името на политическата група, във връзка с акцията за задържан кокаин.

След бивш министър на вътрешните работи, подсъдим по няколко дела, началник на предизборния щаб, след общински съветник, заловен с кокаин и освободен от бразилски затвор по неизяснени обстоятелства, след шеф на бюджетната столична комисия с неясна роля на трафик на наркотици, е трудно да се отговори това – политици ли са или престъпници. „Отговорът на това ще даде съдът. Докато такива хора заемат официални постове и високи партийни позиции, българският политически дебат не може да се абстрахира от такива въпроси и българският политически живот не ще може да заприлича на европейския”, допълни Мерджанов.

„След операцията бяха извършени обиски на имоти на общинския съветник Орлин Алексиев – това наведе на мисълта, че между двете събития има връзка, казо още Мерджанов. Той допълни, че се е сложил край на спекулациите. “ Органите на МВР са си свършили работата безпристрастно. През 2012 година тази информация до голяма степен е била известна на властите. Оправдано е поставянето на въпроса за политически чадър. Защо не са били предприети действия през 2012 година, а не през 2014 година“, обясни Мерджанов. 

В отговор на Мерджанов от ГЕРБ също се възползваха от правото си на декларация от името на парламентарна група. На трибуната се качи бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, според когото управляващите хвърлят клевети без нито една държавна институция да е потвърдила връзка на Орлин Алексиев със задържания във Франция кокаин. Ако такава връзка има, на Алексиев са щели да бъдат повдигнати обвинения, посочи Цветанов.

Двете декларации доведоха до искане на „Атака“ да бъде извикан вътрешният министър Цветлин Йовчев, който да обясни на закрито заседание пред всички народни представители какво се случва около кокаиновата афера, в която е замесено името на Орлин Алексиев. Такова заседание е възможно, отвърна Михаил Миков и обеща, че по-късно днес ще се свърже с Йовчев, за да задвижи въпроса.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.