България без цензура

Атанас Панчов, кандидат-кмет на Пловдив от ББЦ: На 25 октомври пловдивчани трябва да гласуват за истинска промяна

На 25 октомври пловдивчани трябва да гласуват за истинска промяна. За управление без договорки и задкулисни игри. Това заяви кандидат-кметът на ПП „България за без цензура“ Атанас Панчов като призова гражданите на града под тепетата да го направят с N17 в бюлетината за кмет на Пловдив, кметове на райони и листата а общински съветници.

„През последните години има липса на откритост и прозрачност в работа на общинската администрация и надменност в отношенията към обикновените граждани“, заяви Панчов. „Имам силата и волята, ако бъда избран за кмет на Община Пловдив, да променя това, познавам в детайли работата на администрацията, благодарение на своя 17 годишен опит, убеден е той.

Според кандидата на ББЦ администрацията трябва да се оптимизира, като се разчита основно и единствено на експертния потенциал, а не на партийната принадлежност. „Най-лошото, което може да се случи на един кмет, е да се обгради с некомпетентни хора, послушници и нагаждачи“, подчерта той като уточни, че при подобна конфигурация всеки с различно мнение бива уволняван и изолиран при вземането на управленските решения.

„За съжаление, това е мнението на голяма част от гражданите на Пловдив за сегашното управление. Голяма част от тях ги е страх да го заявят публично, за да не останат без препитание“, каза Панчов и изтъкна причината за това – днес, за да започнеш работа, трябва да имаш подкрепата на управляващите. Според кандидата за кмет тази порочна практика от времето на комунизма трябва да се промени. „Аз ще създам обществени съвети от експерти и професионалисти във всяка една сфера, без значение от партийната принадлежност“, обяви Панчов и категорично заяви, че само така ще се използва целият експертен потенциал на града с една единствена цел – развитието на Пловдив. „Поради тази причина ние от ПП „България без цензура” и аз като кандидат за кмет и общински съветник, заедно с кандидатите за кметове на райони и всички от листата за общински съветници, сме избрали мотото “За теб, Пловдив!”, разкри той.

Програмата на ПП „България без цензура“ за управление на Община Пловдив е може би най-обширната и подробно разработена. Представям Ви накратко само една част от тях. За да се реализира всичко това, е необходимо да ми дадете уважаеми пловдивчани, силата на Вашата подкрепа с N 17 в бюлетината:

1. Нулева толерантност към корупция и съмнения за корупция на всяко ниво в Общинска администрация.

2. Открито управление и разумна финансова политика.

3. Създаване на обществени съвети във всяка една сфера.

4. Оптимизиране на администрацията, като се разчита основно и единствено на експертния потенциал, а не на партийната принадлежност.

5. Равни условия за фирмите при общинските търгове и намаляване на бюрократичните спънки пред бизнеса.

6. Намаляване на местните данъци и такси.

7. Изграждане на нови детски градини и ясли.

8. Подобряване на материално – техническата база в училищата и ремонт на училищните дворове с изграждане на модерни и съвременни спортни игрища с изкуствена трева.

9. Реконструкция на вътрешно кварталните улици, изграждане на паркинги за автомобилите, облагородяване на междублоковите пространства с изграждане на нови детски площадки.

10. Изработване и приемане от Общински съвет на специална програма “ Грижа за пловдивските тепета“.

11. Реализиране на големите инфраструктурни проекти- „Марица север“ и „Марица юг“, „Модър – Царевец“, реконструкцията на бул. „Васил Априлов“, бул. „Александър Стамболийски“, реконструкция и разширение на „Коматевско шосе“, изграждане на Южен обходен колектор и поетапно реализиране на градоустройствения план за кварталите „Остромила“ и „Беломорски“.

12. Реконструкция на стадион „Пловдив“, подпомагане довършването на стадион “ Ботев“ и стадион „Локомотив“.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.