България без цензура

„България без цензура“: ЕС да излезе с позиция за Украйна, САЩ да не се меси

България не бива да заема страна в кризата с Украйна – такава позиция зае лидерът на ББЦ Николай Бареков по време на срещата с гражданите на Монтана. Не смятам, че ние трябва да бъдем в позицията на този, който с  лека ръка посочва виновника, добави Бареков за българската позиция относно кръвопролитията в Украйна. Българите като нация си обичаме руския народ, обичаме Русия, но сме член на ЕС, по природа и аз съм русофил, призна лидерът на „България без цензура“.

Кризата в Украйна е зловеща, сценарият там започва да става като във филм на ужасите, всеки ден там загиват хора и от двете страни. Затова призовавам ЕС да излезе с обща позиция, не Америка, защото не е работа на САЩ да се занимава с Русия и Украйна, категоричен бе Бареков. Той добави, че ЕС трябва да бъде миротворец, балансьор и посредник за прекратяване на конфликта в съседна Украйна, който е на крачка от България.

Бареков направи коментара за украинската криза в препълнената зала на театъра в Монтана, където редом до него застанаха лицата на ББЦ и коалиционните партньори ВМРО, ЗНС и „Гергьовден“.

И в Монтана, като в Белоградчик, лидерът на ББЦ се зарече, че ще работи за каузата на Северозапада в ЕС, и нещо повече – този най-беден край на страната да се сдобие със специален статут и да получи закрила от държавата със закон. Трябва да има отделен статут, отделен закон за този край на българщината, който е застрашен от изчезване. За да има тук преференции, за да има работни места и образование. Стига култ към Борисов и Доган, време е да има култ към хората от Северозападна България, изтръгна аплодисментите на хората Бареков.

Той обяви, че след спечелването на предсрочните избори, за които ще настоява ББЦ да се проведат през октомври, ще работи за създаването на Северозападен университет с център Монтана и филиал в Белоградчик. Ще работя за каузата на Северозапада в ЕС, защото смятам, че българите заслужаваме повече. Българските политици унищожиха 1/4 от България, време е да започне възраждането на Северозападна България. Северозападна България роди „България без цензура“ и мен като политик, обобщи Бареков.

„Българските политици, начело с Борисов и Станишев и най-тъмната фигура на прехода – Ахмед Доган, крадат на тъмно.Те взимат парите от вас – от майките, децата, от болните хора, за да ги дадат уж за инфраструктурни проекти. Има ли построени 1 метър естакади, жп линии и магистрали във вашия край – разбира се, че няма. Но Борисов построи най-скъпото метро на света. Парите бяха откраднати от вас, затова тук няма пътища“, каза Бареков на хората в Монтана.

ББЦ изтръгна мощно „не“ от пълната зала, когато попита хората дали ще гласуват пак за Искра Фидосова, която „се е върнала в ГЕРБ и коли и беси“. Аз мисля, че по-добра атестация за ГЕРБ от нея няма, отсече лидерът на ББЦ, като припомни, че ГЕРБ в нейно лице заедно с ДПС, освен че секат монтанските гори, сега са се прегърнали и правят коалиция зад гърба на БСП. Бареков разказа, че колата на екипа на „България без цензура“ от днешното рали в Монтана, е издухала автомобилите на ГЕРБ и БСП, и ще стори същото и на изборите. Борисов и Станишев, кaто ни видят, църкат като мишки, обрисува страха на партиите от статуквото от щурма на ББЦ.

Зам.-председателят на ББЦ Росен Петров подгря залата с перифраза на стиха на Гео Милев и се закани: „Септември ще бъде май, и то ще бъде на 25 май“. Петров бе облякъл фланелка с карта на „България на три морета“ в чест на патриота Красимир Каракачанов. Лидерът на ВМРО заключи, че „политиците построиха за себе си демокрацията, а оставаха за хората мизерията“. Ето защо ние, патриотите, се обединихме с традицията на  земеделците и младостта на ББЦ и Гергьовден, заключи Каракачанов. Той каза, че няма битка за лявото и дясното, както ни внушават БСП и ГЕРБ – има само борба за кокала. А в Европа има друга битка и тя е за всеки цент, който може да ни помогне за изграждането на инфраструктура и земеделието.

Гърция има министерство на Македония и Тракия, защото правителството осъзна, че това е най-слабо развитият й регион и там се насочиха сериозни финансови потоци, строят се магистрали, дават се пари за земеделие, направи сравнение с мизерията в родния Северозапад и лидерът на ЗНС Румен Йончев. Но защо ние не правим същото за Северозападна България, попита той, като предложи създаването на специална административна структура, която да се занимава с проблемите на региона.

Имаме прекрасна земя, но защо живеем бедно, попита от сцената Нешка Робева. Защо политиците ни пренебрегват народа, дали са загубили сетивата си,крайно време е да се направи нов избор и да дойдат на тяхно място по-добри хора, а лидерът на Гергьовден Драгомир Стефанов призова гражданите внимателно да избират и да не допуснат вотът им да се използва от големите партии.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.