България без цензура

„България без цензура“ предлага победителите в евровота да излъчат българския еврокомисар

Предсрочни парламентарни избори наесен – това е едно от най-важните неща, които следват в българския политически живот, след като станаха ясни резултатите от вчерашния вот, заяви по бТВ лидерът на ЗНС Румен Йончев. Според него сегашният парламент е изчерпан. Йончев добави, че сегашното Народно събрание не е в състояние да излъчи новия еврокомисар и затова той трябва да бъде номиниран след политически консултации между победителите в евровота.

Йончев определи изборите като изключително трудни и изрази съжаление, че не всички граждани са участвали в тях. Другият важен момент, според него, е да се определи служебното правителство. То трябва да бъде съставено също след консултации между победителите във вчерашния вот.

Поканата вече е отправена по време на пресконференцията на коалиция „България без цензура“, ВМРО, ЗНС и Гергьовден в изборната вечер. Предстои офертата да бъде направена и официално.

В политиката е важно да правиш онова, което е в интерес на хората, каза още Йончев. Той добави, че коалицията „България без цензура“, ВМРО и ЗНС ще застане в политическия център, както вече беше предварително декларирала.

„В модерната политика вече няма леви и десни. В най-модерната демокрация, САЩ, коя е лявата и коя дясната партия?“, мотивира се лидерът на ЗНС.

По отношение на това към кое голямо европейско семейство ще се присъединят депутатите на коалицията в Европейския парламент, лидерът на ЗНС каза, че това предстои да се уточни. За момента имаме три покани – от консерваторите, ЕНП и либералите. „Скоро ще вземем решение и то ще е колективно“, каза Йончев.

Темата „Земеделие“ е неглижирана и има сериозна нужда да се преразгледа, добави още Румен Йончев по отношение на приоритетите ни, които ще защитаваме пред новата ЕК. Земеделските производители имат своите проблеми, които предстои да бъдат решени, заключи той.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.