България без цензура

„България без цензура“ с оферта към бизнеса – облекчение за предприемачите, наели млади работници

„България без цензура“ вади специална оферта към бизнеса. Облекчение ще се предлагат за всеки предприемач, наел работници до 30 години. Това обяви в предаването „Седмицата“ на Дарик радио лидерът на партията Николай Бареков. „Голяма част от нашите членове и симпатизанти са млади хора, длъжни сме да мислим за тях”, обясни пакета от мерки водачът на листата на коалицията ББЦ, ВМРО, ЗНС и „Гергьовден”. Той се обяви за повече държава в социалните дейности и по-малко в бизнеса на въпрос какво е виждането му за нова Европа.

„Ние сме за подкрепа на бизнеса с данъчни и административни облекчение, но в замяна искаме от него откриване на повече работни места и по-високи заплати“, категоричен е лидерът на ББЦ.

Бареков се обяви за общо законодателство в Европейския съюз срещу организираната престъпност и корупцията. Той поиска законът „Чисти ръце“, който „България без цензура“ внесе в българския парламент, но срещна мълчалив отказ да стане европейски. „Вече имаме подкрепата на европейските консерватори за този закон и съм категоричен, че общи антикорупционни мерки в ЕС ще ударят и корупцията в България, въпреки съпротивата на политиците от статуквото”, каза той.

Бареков се обяви против общи европейски данъци, посочвайки, че България има шанс да се превърне в данъчен рай на Европа и трябва да го използва. Той обаче смята, че банковата ни система трябва да е част от общ европейски банков съюз, като двете трябва да работят като скачени съдове.

Водачът на евролистата на коалицията подкрепя идеята за налагане на визи за САЩ в страните членки на ЕС. „Много е унизително, когато един европеец след дълъг полет до Ню Йорк например, губи още четири часа да дава обяснение защо е дошъл в САЩ, изпитал го съм на собствения си гръб. Визите биха били проява на европейска солидарност и съм сигурен, че още на следващата седмица след налагането им, визите за българи ще отпаднат“, коментира Бареков.

Според Бареков трябва да се мисли за разширяване на Европейския съюз. Той е за членство на Сърбия с малки условности за българското малцинство там, за членство на Македония с повече условности и категорично против членство на Турция в този й вид. 

„ЕС не трябва да става федерална държава, тази форма няма бъдеще, няма такива традиции в Европа, противоестествено е, а и България ще е ощетена от това. Федерация означава слагане на край на националните парламенти и налагане на едни общи правила, а това би довело страните от съюза до едно обезличаване. Ние сме за идентичност на държавите в рамките на ЕС. Като народ имаме бъдеще и качества. Били сме много пъти в криза, но сме я преодолявали. Ние само бихме спечелили от самобитна националност в ЕС“, категоричен е лидерът на ББЦ.

Той коментира, че Европа е изпусна ситуацията в Украйна като е отстъпила място на САЩ. Според него това си е европейски проблем, а не световен. Той каза, че Европа трябва да има мнение за темата Русия. В ефира той каза още, че е допустимо заради конфликта да има икономически санкции, но само ако продължават военните действия. При това положение обаче е задължително страната ни поиска помощи и компенсации, тъй като в една такава ситуация тя би била пряко потърпевша и припомни случилото се преди години когато ни беше спрян газовият поток.

По отношение на „Южен поток” Бареков коментира, че проектът е трябва да се реализира дори в този си вид, защото ни е нужна диверсификация на източниците. Той изрази мнение, че дори да имаме енергийни залежи, те не бива да се използват и посочи като пример Америка, която е богата на природни ресурси, но не ги разработва, а ги държи като запас.

Пред слушателите той каза още, че не споделя идеята за създаване на обща европейска армия, но добави, че иска възстановяване на нашата като трудова и образователна повинност. „В този план не смятам, че можем да сме част от обща армия на ЕС”, посочи каза Бареков, но подчерта, че коалицията е за връщането на казармата в България под формата на образователна и трудова повинност.

„Не бива да се слагат разделителни линии между еколози и предприемачи”, добави още Бареков. „В Банско, например, там предприемачите са и еколози. Тези хора много добре знаят баланса между двете неща и не бива да им се пречи. Нека се строят ски писти в планините, имаме нужда от това. Но нека се правят нещата по законния начин и да се взема мнението на еколозите”, мотивира се Бареков.

Той изрази съгласие с идеята за Обща емигрантска политика. „Трябва да има баланс, ако имаш 100 млн. население, значи може да приемеш и повече чужденци, а ние, които сме 7 милиона, не можем да си позволим да отворим толкова широко вратите”, каза Бареков.

По отношение на добива на шистов газ в Европа, лидерът на ББЦ каза, че е твърдо против. Същото мнение изрази и ГМО-продуктите.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.