България без цензура

„България без цензура“ внесе мораториум върху делата на частните съдебни изпълнители

„България без цензура“ внесе в парламента проекторешение за налагане на мораториум за спиране на принудителното изпълнение на Частните съдебни изпълнители (ЧСИ). Документът беше входиран от независимите депутати Румен Йончев и Светлин Танчев, както от юриста Десислава Балабанова и зам.-председателите на формацията Рада Коджабашева и Ангел Славвев. Мораториумът има за цел да се спрат всички дела на ЧСИ до промяна в законодателството, която да даде сигурност на гражданите.

В момента има заведени над 1 милион дела за над 17 милиарда лева, 280 хиляди са приключени, предстои да бъдат взети 12,6 милиарда от банките, които са кръвопийците на народа, заяви Ангел Славчев. Само за месец 7 души са посегнали на живота си заради запори, добави още той, което е достатъчен сигнал за това, че има сериозен проблем.

Славчев съобщи, че ще инициират създаването на комисия следващата седмица, която да изслуша всички страни по темата. Има сериозни възражения в обществото в тази връзка. Хората в момента имат много малко възможности да се защитят при принудително изпълнение. 

Първата мярка е този мораториум. Законът се от подкрепата и на колеги от други ПГ, разкри депутатът Румен Йончев. Имаме подкрепата и на Страхил Ангелов от БСП, допълни той, а по-рано и самият соцдепутат го потвърди. Славчев поясни още, че зад този мораториум стои и ВМРО, и Граждански контрол, и асоциацията на хората, ужилени от банките.

Покажи още

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.