България без цензура

Бареков, Джамбазки и Рада Коджабашева водят евролистата на коалиция ББЦ, ВМРО, ЗНС и „Гергьовден“

Николай Бареков, Ангел Джамбазки и Рада Коджабашева водят евролистата на коалиция „България без цензура“, ВМРО, ЗНС и Гергьовден. Номинациите бяха одобрени днес на Национален съвет на регионите на ББЦ и от коалиционните партньори, съобщиха от пресентъра на коалицията. Лек превес в листата имат дамите. Те са 9 срещу 8 мъже. Три от местата  са за женската организация на ББЦ „Евромайки“. 13 от кандидат-депутатите  за Европейския парламент са от „България без цензура“, двама са от ВМРО,  ЗНС и Гергьовден имат по един представител.

Заради ангажимент на  почетния си председател Любен Дилов-син, от Гергьовден направиха  нестандартна номинация и предложиха от тяхната квота зам. -председателят на ББЦ Росен Петров.

„Избрали сме знакови лица на коалицията. При нас е хубаво, че лидерите на партиите са и експерти, май аз с моите три специализации в Америка и Англия съм най-неграмотен в този списък, коментира водачът на листата „, заяви Николай Бареков. Той обясни, че при реденето на тази листа са избрани  представители на цялото общество дори като етнически и религиозен  профил, от всички райони на страната.

Сред имената в листата са още проф. Мирослава Кортенска, Тезджан Наимова и Калина Крумова. 

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.