Новини

Баща и син са задържани за купуване на гласове в Бургас тази нощ

Баща и син са задържани за изборна търговия в Бургас тази нощ. Претърсена е къща в бургаския квартал Победа”, в която са били открити списъци с имена и солидна сума пари. Задържаните в момента са в Първо РУП-Бургас, а пред сградата им се струпват близките им. „Да, баща и син са, задържаха ги тази нощ”, казаха мургавите роднини на задържаните. По информация на Флагман задържаните са купували гласове в полза на малка партия, разчитаща предимно на подкрепа в ромските махали.

По същото време директорът на ОД на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов даде пресконференция за подготовката за изборите в Бургаска област. Той разкри, че се разследват случаи на търговия с гласове в почти целия регион. По думите му до момента има образувани 13 досъдебни производства за изборна търговия. Разследват се случаи от Бургас, Айтос, Руен, Приморско, Карнобат и Поморие. Повдигнато е едно обвинение.

На брифинга стана ясно още, че близо 1 000 служители на МВР ще охраняват изборния ден в Бургаско. Създадена е организация за охрана на постъпите към спортна зала „Бойчо Брънзов”, където ще се събират протоколите и бюлетините след края на изборния ден. Временната организация на движение в района ще бъде качета на сайта на общинската администрация.

Шефката на дирекция „Български документи за самоличност“ Милка Василева обяви, че ще се издават ускорено документи за самоличност до 23 октомври. „Тези граждани, които няма да успеят да си ги вземат, ще получат удостоверения, с които да гласуват. Само от началото на месеца са издадени 3200 лични карти“, добави Василева.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.