ГЕРБ

Бойко Борисов: Когато ром стане президент, ще приключи интеграцията им

Интеграция на ромите ще е приключила тогава, когато „ром стане президент, премиер или депутат и това не е събитие, а нещо нормално. Ако ми е дал Господ време, бих искал да присъствам на последната конференция на тема „Интеграция на ромите“, защото докато я има тази дума, значи нещо не е наред и ромското общество няма всички възможности, които имат другите граждани. С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов откри Националната конференцията „Интеграцията на ромите в България“, предаде БГНЕС.

Бойко Борисов обясни, че според него основната мярка за интеграция на ромите е образованието, което ще ги направи конкурентоспособни на пазара на труда. „Докато стотици хиляди хора не работят, при този срив и тази застаряваща нация, нищо добро не ни чака“, отчете Борисов.

„Работата и брутният вътрешен продукт са разковничето, за да говорим след това за каквото и да е“, категоричен е той и посочи, че когато 1,5 млн. души работят, а останалите чакат помощи, няма шанс държавата да дръпне напред. „В същото време млади, умни, хубави хора стоят без да работят и са свикнали на помощи“, анализира лидерът на ГЕРБ и каза, че подобна ситуация води до напрежение и конфликти между етносите, каквито имало дори и на негови партийни събрания.

Целта на подобни конференции е да се намерят начини да се накарат всички роми да учат, за да не кандидатстват после само за работа в чистотата, коментира Бойко Борисов. „Докато говорим за едно общество, различно от цялото, това не е добре и нямаме шанс“, подчерта той.

Покажи още

1 коментар

  1. Ами те вече навлязоха в парламента – Бат Сали депутат стана. Остава да се появи и някой министър от техния род и направо да им даваме ключа за държавата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.