ГЕРБ

Бойко Борисов: Никой не е не е направил толкова за горския сектор, колкото ГЕРБ

Печалбите на държавните горски стопанства при управлението на ГЕРБ бяха увеличени значително, а сега при управлението на БСП, ДПС и „Атака” печалбата е паднала два пъти. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на национална кръгла маса, посветена на проблемите в горския сектор, която се провежда в Ямбол. Според Борисов освен че намалиха печалбите, управляващите премахнаха и държавната горска стража. „Защо я премахнаха, за да могат да крадат по-лесно ли? Оставихме им 35 милиона лева за горски пътища, просеки и водоеми, за да не секат горите от края, и да има пътища при пожари и за санитарни сечи.

Взеха тези пари и ги похарчиха за други работи. Ние направихме заплатите в горското от 600 – 700 лева, на 1200 лева средна заплата, за да не крадат и да не си затварят очите горските. Купихме им нова техника, нови дрехи, за да хващат незаконната сеч“, припомни Борисов.

Той посочи, че сега има стопанства, в които заплатите дори се бавят. „Взеха ви парите и ви сложиха дата 19, и всички си мълчите. Защо? Къде са Зелените, къде е Тома Белев, на които всичко им изпълнявах, след като излизаха за половин час на Орлов мост, защото мислех, че са градивни и за нас диалогът беше важен. А сега мълчат. Нито едно правителство не е направило толкова за горския сектор, колкото кабинета на ГЕРБ“, припомни Бойко Борисов.

Той подчерта, че по време на ГЕРБ бяха спрени всички заменки, а сега казуси като Карадере и Камчийски пясъци отново се размразяват.

„Спирахме и променяхме всеки закон, за който имаше съмнения, че може да навреди на сектора. Спирал съм магистрали с месеци, за да местим блатни кокичета и двойки щъркели. А сега Тома Белев и еколозите мълчат за всичко, което се случва в горите. Защо си мълчите всички? Дойде техният кабинет и веднага в Министерски съвет пуснаха Карадере. Всички министри пускат, подписват и се правят на луди. Излизат някакви братя и сестри и се обясняват. Къде го има това?”, попита Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ посочи, че заради стратегията „Орешарски” само за 1 година инвеститорите в България са намалели двойно.

„Бизнесът са го смачкали в момента и се чудят как да вържат двата края. Това е бизнесът. Те съсипаха всичко. Инфраструктурните проекти ги няма, инвестициите на половина, безработицата с 33 хиляди повече, има дефлация в страната. Цяла Европа вече излиза от кризата и дърпа нагоре, а България отиде на мястото на Гърция и Румъния. По мое време бяхме на светлинни години над тях. Това е истината и България беше давана за пример. Само България и Германия бяха извадени от процедурите за свръх дефицит от Европейската комисия“, припомни още Бойко Борисов.

По думите му, за да стигнат ГЕРБ сегашните управляващи трябва да се обърнат и да тичат обратно. „Само тогава могат, иначе няма как”, добави Борисов.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.