ГЕРБ

Бойко Борисов отсява новите депутати до 7 август

ГЕРБ започва да реди листите за извънредните парламентарни избори през октомври, пише „Стандарт“. 7 август ще е крайният срок, когато лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще си каже последната дума за имената на хората в листите на партията. Областните структури на ГЕРБ вече имат дати за провеждане на събрания за номинации на кандидати за народни представители. От днес в русенско започват и заседанията по местни структури, които да решат чии имена да пратят в столицата.

Първата среща на общинското събрание е в Иваново. Именно Русе се води сред областите отличници, които имат добри резултати. Областен координатор там е сегашният депутат Пламен Нунев. Очаква се той отново да бъде водач на листата.

Всички номинации трябва да бъдат събрани в централата до края на месеца. Идеята е след това Изпълнителната комисия на партията да има време да отсее кандидатите. Крайната дума за листите, разбира се, ще има лидерът Бойко Борисов. Най-късно до 7 август лидерът на ГЕРБ ще е казал своето „Да“ или „Не“ за всяко едно предложение. Очаква се и този път ГЕРБ да спазят традицията и да са първи за регистрацията за вота.

Ако кабинетът спази уговорката си и подаде оставка до 27 юли, то държавният глава ще разпусне Народното събрание на 6 август. Това ще стане с Указ на президента, въпреки че по това време депутатите ще са във ваканция. По правилник Народното събрание спира работа в края на юли.

Очаква се в листите за изборите на партията на Бойко Борисов да има около 10% нови имена. Част от попълненията ще са от младежката структура на ГЕРБ.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.