ГЕРБ

Бойко Борисов пита Сергей Станишев какъв е – евродепутат или лидер?

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова лидера на БСП да се определи. „Станишев трябва да се определи какъв е. Той трябва да каже какъв иска да е – евродепутат, премиер, като какъв да си говорим?“. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на въпрос за дебат с председателя на БСП Сергей Станишев. „Първо, Станишев да каже какъв ще бъде. Ако ще е премиер, да се явява на дебат за премиер. Той дезертира от тази позиция, въпреки че преди 4 години твърдеше, че е най-подготвеният,“ каза Борисов.

Той призова за повече предварителна информация от БСП относно евровота. „Второ, ние имаме обявен водач за листата за евродепутати. Той ще ли е водач на листа, ще ли е евродепутат, какъв ще е? В името на какво да дебатираме? Ние сме първа политическа сила, той открадна изборите и си направи правителство. До този момент ние сме най-голямата политическа сила, те не са победили на изборите. С кое право и с кой морал излиза да дава оценка? Не създадох правителство, защото не влизаме в безпринципни коалиции. Те влязоха в коалиция с „Атака” и сега се чудят как да излязат и какви шмекерии да направят”, заяви Борисов.

Бившият премиер продължи да изброява: „Ако дебатът е за лидери на партии, ГЕРБ са си ме избрали мен. Доколкото знам, БСП все още са си го избрали него. Имаме да си говорим с партиите. Аз съм бил с него на дебат и мога винаги да отида на дебат”, посочи той.

„Станишев трябва да отговори на тези въпроси, които повдигнах – какво ще отговори? Че е намалил безработицата или е увеличил 250 000 работни места? Или че на края на четвъртата година щели да вдигнат заплатите и пенсиите? Дрън-дрън. Кой му вярва”, попита реторично Бойко Борисов.

„Вече ми омръзна – като наближат избори, всички почват да се правят на мъже. По-лошо от завистлив мъж няма. Моята съдба, за съжаление, така се нареди в последните години, че все има някакъв мъж, който иска да прилича на мене. Изредиха се цяла плеяда кандидати за какво ли не. Завиждат ли, броят ли ми – не мога да ги разбера. Искат да ми влязат в обувките, да са като мен”, подчерта човекът, станал символ на популизма в България.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.