ГЕРБ

Бойко Борисов поиска оставката на Иван Искров веднага

Искам още днес оставката на ръководството на Българската народна банка (БНБ). Това каза Бойко Борисов, като се аргументира с „наглото поведение” на ръководството на Централната банка пред медиите и депутатите.„Не мога да се съглася с такова поведение – след като си довел нещата дотам да се молиш да ти актуализират бюджета или да ти дадат безвъзмездно да го хвърлиш в канала, защото това са три магистрали „Хемус” и три бюджета на София. И тези хора имат наглостта да казват, че нищо не се е случило. Как не се е случило , бе”, продължи Борисов.

По отношение на правомощията на управителя на БНБ Иван Искров, според когото законодателната власт е виновна, че той няма право на контрол, а само подуправителя упражнява самостоятелен контрол върху банките, Борисов заяви: „Защо не дойде в парламента да каже: „Искам промяна, защото виждам, че в банките настава проблем”. Къде алармира, къде каза, какво каза, как така началникът не е принципал, как да не е? Нали се събират на УС, защо не поиска отговорност на тези, които са под него, нали се събират и си говорят там”.

Борисов пожела да се създаде парламентарна комисия, която да разследва срещите на премиера Пламен Орешарски и финансовия министър Петър Чобанов с ръководството на БНБ.

Що се отнася до действията на прокуратурата, Борисов бе категоричен, че има пълно доверие на Сотир Цацаров.

„Трябва да даваме кураж на прокуратурата, защото в момента само тя е на ход. Главният прокурор Сотир Цацаров показа, че дори, когато се направи нещо грешно, има воля и сили да излезе и каже: „Да това трябва да бъде прекратено и да се върви напред”. Да признаеш грешката е още по-голяма сила. Затова просто трябва да не им се церемони в момента – който е проспал , който е виновен за всичко това”, завършщи лидерът на ГЕРБ.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.