ГЕРБ

Бойко Борисов: Половинчати санкции за Украйна ще ударят България

Ако санкциите са половинчати, само ще ударят България, това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на въпрос не трябва ли парламентът да излезе с позиция относно кризата в Украйна. В една парламентарна република, в която ДПС и „Атака” са заедно – как да има обща позиция за Украйна – няма как да има. Но бихме могли да имаме обща позиция – тази позиция да е, ако ще има санкции – те да са много строги и крайни.

Иначе е по-добре да няма санкции, защото половинчати санкции само ще ударят България, както навремето с ембаргото за Косово, посочи Борисов. 

Премиерът Пламен Орешарски това трябваше да защити в Брюксел. Има санкции – те да са към петролни и всякакви фирми. Водят се преговори – както и ние сме предложили – на диалог, защото има проекти, които са важни за България – ние не трябва да се скарваме с Русия, допълни бившият премиер. 

„Южен поток” е важен – вчера бяхме час и кусур при Йотенгер и с неговия екип и за разлика от пощальона Драго Стойнев, не ни се размина срещата. Нямаше грешка в комуникациите – това заявих и там, че „Южен поток” е необходим за България по ясни европейски правила, и в преговорите с Русия, това трябва да залегне. Иначе нашата зависимост, работни места, което толкова много искаме да се случи в България отново ще попаднем точно на границата на конфликт. Косово беше на 400 км от нас, Крим е на 500 км през морето – санкциите ще ударят България. Затова те трябва да са или тежки, за да са временни, или въобще не трябва да си играят такива игри. Това го казах и на украинския премиер вчера, посочи Борисов.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.