ГЕРБ

Бойко Борисов посочи какъв компромис е направил ГЕРБ за Изборния кодекс

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново обвини политическите си опоненти от БСП, че са направили Изборния кодекс в своя изгода. Той определи като компромис от страна на ГЕРБ приемането на заместник-председателското място в Централната избирателна комисия. „Ръководството на ЦИК, арбитърът за изборите, се състои от председател от БСП, заместник-председател от „Атака” и секретар от ДПС.

Подписите се полагат от председателя и секретаря, т.е. БСП и ДПС. И ние сме ощетена партия и затова искаме да се възстанови поне елементарната справедливост, правейки огромния компромис да се примирим за зам.-председател“, заяви пред журналисти председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. 

„Оттук-нататък всички други приказки са просто измислици. Не искам никой нито да ни се отказва, нито да ни дава. Ние сме си постигнали тези резултати на изборите и те ни се полагат”, добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ подаде сервис към Левицата – „Новите промени са, за да покажем още веднъж, че законът на Мая Манолова е да обслужи само БСП и „Атака” за изборите. Те го направиха, така че – видяхте нахалството на Станишев вчера, който говори, че трябва да има толкова членове в комисията, колкото има ГЕРБ, и всъщност направиха закон, в който ГЕРБ като първа политическа сила няма нито председател, нито зам.-председател, нито секретар”, каза Бойко Борисов.

„Парламентът прие избирателен закон, който не е в унисон с изискванията на Венецианската комисия – да не се променя ЦИК една година преди изборите, да не се променя закон една година преди изборите или да не се прави закон в полза на едно статукво в парламента, което има между БСП, ДПС и „Атака”. Това се направи”, допълни Борисов.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.