ГЕРБ

Бойко Борисов: При разпада на държавата един месец е голям срок

Нека да не предопределяме това, което ще се разберем, защото така се втвърдяват всички и всеки започва да си говори за една и съща дата. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента за предстоящите консултации. „Считам, че при разпада на държавата един месец е голям срок от време и трябва да го изтеглим с един месец. Когато се пада, просто максимално бързия срок. Само да не е август. Мисля, че средата на септември е добра дата. Така или иначе партиите ще се готвят за избори, така че предизборна кампания какво им пречи да правят”, посочи Борисов.

„Моят мотив е, че разпадът в държавата е пълен. Виждате парламентът как се шегува с работата си”, посочи Борисов.
Попитан, какво могат да направят още, Борисов обясни: „Те имат две-три неща, които могат да направят – за факултета в Бургас, касовите апарати за транспорта – това е за един ден работа”.

На въпрос за изказването на Антон Кутев, че има хора, които клатят още една банка, Борисов заяви, че не слуша „класика” Кутев. „Затова съм си направил личната програма, че да не ме информират какво говорят тези хора. По-нормално и аз се държа”, коментира Борисов. „Съветвам ги да не се изказват по такава тема, защото е много опасна за финансовата система”, каза той.

„Този парламент е изчерпан, той е делегитимиран, какво да предлагаме”, попита той. „Ако имаше важни неща да си бяха дали преди една година оставката, когато знаеха, че не трябва да управляват. Закона за Сметната палата ли им беше най-важен или за МВР? Защо не ги попитате тях?“, каза още Борисов.

„Цветанов говори от свое име, не говори от мое име. Вие ме питате и ГЕРБ ще прави това, което кажа аз! Как по-ясно да ви го кажа? Цветанов казал! Ами идете и питайте Цветанов какво е казал!“, отговори Борисов на въпроса дали ДПС трябва да си почине от властта, както твърди Цветанов.

„Аз ви казвам, че ще се борим за максимална избирателна активност, където ГЕРБ да има толкова повече, че да не му се налага да прави коалиция. Ако е същата ситуация, като сега, какво ще правим? Ще оставим БСП, ДПС и „Атака“ пак да управляват, така ли? Затова цялата кампания ще има една точка – гласувайте, за да няма пак коалиция“, допълни още Бойко Борисов.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.