ГЕРБ

Бойко Борисов: При тази конфигурация не виждам как ще се направи правителство

Бихме БСП два пъти, останалите партии са 5-6 пъти по-малко от нас, това е прецедент в Европа – толкова пъти десните да победят левите, благодаря на нашите избиратели. Това каза в пресцентъра на ГЕРБ в НДК Бойко Борисов.Лидерът на ГЕРБ заяви, че инцидентът в Горни Лом не е случаен и е дал отражение на изборите за парламент. Той не отговори дали и с кого ще се търси коалиция за управление на страната, като уточни, че ще чака достатъчно точни резултати.

Не може със 7-8% да твърдиш, че си най-великияt, каза още Борисов. Според него, Реформаторите са се представили зле и едва ли само те ще са достатъчни за правителство. Той бе категоричен, че при очертаващата се конфигурация в парламента не може да се направи правителство. „Компромисите не зависят само от ГЕРБ, всички трябва да ги правят. Не съм чул поздравления от останалите политически сили, нито готовност да се разговаря с нас за управлението на страната“, смята бившият премиер.

Според него, Реформаторския блок поставя условия, които са задкулисие- кой да е премиер се решава от резултатите. „Готов съм да поема отговорността, не знам дали останалите лидери са готови“, уточни лидерът на ГЕРБ. Той каза ,че не може да протегне ръка на политици, които не го искат.

Борисов съжали, че левицата е дала толкова слаби резултати и посочи, че „очевидно Станишев не е бил проблемът на БСП“, щом има толкова малко гласове за левите партии. Той не изключи вариант ДПС да изпревари БСП след като се преброят и гласовете от чужбина. „Партията не би ми позволила да се коалирам с ДПС“, смята той.

„Готов съм да поема всички рискове за управление на държавата, моля колегите от другите партии да преспят с резултатите, да се смирим и тогава да седнем да говорим“, каза още Борисов. Той обяви, че ако на политическите лидери държавата им е мила, да загърбят амбициите си и да приемат нормалното – победителят да излъчи премиер.

Етикети
Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × two =

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.