ГЕРБ

Бойко Борисов: Ще има чистка

Ще има голяма чистка по отношение на назначенията на управляващите, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента. „Няма да одобрим кандидатурата за председател на Сметната палата. За съжаление, това е поредната институция, която вече няма да съществува, включително и за нас. Как може, бивша съветничка на Станишев, да дойде след това като институция, и да одитира, например политическите партии? Това е тотален разпад. След това действително ще има голяма чистка. С тези безумни назначения, които правят, няма как да не се случи това“, поясни Борисов.

„Това са опорните точки, по които работят. В момента тези хора в ДФЗ дават да се правят проекти, програми, които дори от Брюксел не са одобрени. Разпадът в държавата е тотален”, каза Борисов, във връзка с това, че от Държавен фонд „Земеделие” са признали, че по времето на ГЕРБ не е имало яхти, закупувани с европейски средства за земеделие.

„С този парламент, с тази тройна коалиция, която виждате как се събира по коридорите – БСП, ДПС и „Атака”, няма никакъв шанс в държавата да се случи нещо положително“, коментира Борисов по повод изтичането на срока за референдума, предложен от президента Плевнелиев. Лидерът на ГЕРБ поясни, че в България нищо не е прогнозируемо. „Затова и инвеститорите бягат, затова безработицата мина 40 000 души повече, отколкото ние им оставихме. Затова инфраструктурните проекти се замразяват, спират се плащания”, каза той.

Според Борисов разпадът в държавата е тотален. „Вие виждате, че най-важната институция, парламентът, не може да се събере да работи. Там е разпад. Министър Драгомир Стойнев – ми е под достойноството да го коментирам. Ако ГЕРБ е толкова силен, и може да влияе на решенията в Европа, то нека си дадат оставката, и да оставят ГЕРБ да работи той. Национален интерес е това, което спазва българското и европейско законодателство. Национален интерес е това, което гарантира на България приходи. Това, което Стойнев, Орешарски и Станишев направиха, е поредният фарс”, каза Бойко Борисов.

„Първа заварка, сега им ги няма тръбите. От миналия август слушаме, че ще подпишат договор за „Южен поток”. Цялата власт е в тях, защо не го подписват?”, попита лидерът на ГЕРБ. „На думи са много силни. Те замразиха и АМ „Хемус”, извадиха я от европейската програма и направиха Северна България провинция. Тунелът под Шипка те го замразиха, не друг. Станишев ще се запомни с неговите първи копки. Прави на Белене, сега там има един гьол. Прави на „Южен поток” – сега има останали само няколко бетонни стълбчета. Какво им е виновен ГЕРБ?“, попита той. 

Според него е по-добре всички да си вземат отпуск, да се направят избори и да се стабилизира държавата. „ДКЕВР всичко отлага за изборите – дали цената на тока, дали за ЕРП-тата. Тотален разпад, това е точната дума, каза Борисов, на въпрос дали лицензите на ЕРП-тата трябва ли да бъдат отнети. Ние се опитваме да си водим бележки, ако се направи нещо добро, но, за съжаление, затова, че отидоха днес да правят заседание в Бургас, не дадоха и един лев на общината. Какво ще правят там?“, попита риторично Борисов.

По повод предизборната кампания Борисов пък заяви категорично, че няма да платят и стотинка на медиите. „Медиите ще вземете хубави пари от партиите, без ГЕРБ разбира се. После да направим още едни избори, да сте добре поне вие. Много ми е интересно, как политически партии са по всички национални телевизии, без да получават държавни субсидии? Благодарете на вашето ръководство. Според мен, едно официално посещение при канцлера Меркел си е новина. В централните ви емисии пуснахте, че според Алфа Рисърч БСП е преди ГЕРБ, което е грешка”, обърна се Бойко Борисов към bTV по време на брифинга и коментира, че са му поискали 10 000 лева, за да го отразят.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.