ГЕРБ

Бойко Борисов: Станишев като лидер на ПЕС трябваше да подкрепи Кристалина Георгиева

Сергей Станишев, като лидер на ПЕС трябваше да загърби тясно партийните си интереси в България и да подкрепи Кристалина Георгиева. Това каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Брюксел. „Кристалина Георгиева е фаворит, защото е достатъчно добър еврокомисар и всички в Европа я познават добре. Но иначе в България не беше фаворит – знаете опитите на Сергей Станишев, Кристиан Вигенин да се наместят в места, които изобщо не са за тях”, обясни лидерът на ГЕРБ.

„Това бяха разнопосочни сигнали, налагаше се бившият премиер Пламен Орешарски да идва тук, да се среща със Жан Клод Юнкер, да казва, че са за Кристалина. От самото начало знаех, че изходът ще е този. Когато една държава не е консолидирана най-малко можем да очакваме, че сред 28 ще постигне успех”, допълни той.

Относно писмото на Сергей Станишев, в ролята му на председател на ПЕС, който в писмо отговаря на премиера за подкрепата към Кристалина Георгиева, Борисов смята, че „когато преди няколко години трябваше моето правителство да подкрепи, номинирана и подпомогне всячески с другите премиери, канцлери и т.н. Бокова за ЮНЕСКО – ние го направихме с чисто сърце и с ясното съзнание, че това е правилната кандидатурата, това беше гордост на всички”.

„Нямаше нищо лошо в това Сергей Станишев като лидер на ПЕС да загърби тясно партийните си интереси в България и да подкрепи нашият еврокомисар”, каза Борисов.

Етикети
Покажи още

Още новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 − nineteen =

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.