ГЕРБ

Бойко Борисов: Внасяме вот на недоверие заради провала на „Южен поток“

„Днес ще внесем вот на недоверие по тема енергетика заради проваленият проект на „Южен поток“ и поради некомпетентността на Стойнев, главно. От това, че излъгаха обществото и правихме референдум за „Белене“, от това, че фалират основните ни енергийни компании, че предизборно задържат цената на тока. Всичко това“, заяви пред журналисти в парламента Бойко Борисов. Председателят на ПГ на ГЕРБ е възмутен, че няма достъп до финансовите отчети.

„На нас не ни ги дават. Дочуваме отвътре, че са пред фалит. Защо провалиха „Южен поток”? За една година обявиха десет пъти, включително направиха и първа копка, че започват строителство, че обявяват конкурс. То не беше януари, то не беше февруари, март. Сега остана за юни. Защо? През това време ЕК им отне правото да договарят, защото не искат да приложат европейското законодателство. Ние сме в ЕС. Защо не искаме да тече български газ по тръбата?”, коментира Борисов.

Борисов обясни, че няма информация, че промените в Законите за енергетиката са направени под натиска на „Газпром”. „Дотогава ще има време, ще съберем и тази информация”, каза той.

„Ако могат да ни кажат дефицитите на НЕК, ще ни кажат всички. Според нас губят на ден около 900 000”, каза още Бойко Борисов.

Попитан дали преди изборите ще бъде гласуван вота, Борисов заяви: „Точно преди вота. Виждате, че те си гласуват и един месец не могат да си съберат депутатите от ДПС, БСП и „Атака”. Ние не сме тук, за да им правим кворум. Кворум е задължение на управляващата коалиция. Станишев да обикаля по градовете, ние да им правим кворум”.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.