ГЕРБ

Бойко Борисов: За Реформаторския блок или добро или нищо

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви дипломатично, че Реформаторският блок е единствената партия, с която могат да се коалират. По време на седмия форму на Младежката организация на своята партия във Варна Борисов каза, че предпочита мълчанието по адрес на реформаторите.“За Реформаторския блок мога да кажа или добро или нищо, но аз предпочитам да си замълча“, заяви лидерът ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Мотото на симпозиума е: „Ние сме на ход”.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че въпреки всички нападки РБ остава единствената партия, с която ГЕРБ може да направи коалиция за евентуално управление в страната след изборите. „Лошото е, че такива партии от третия пол обичат само да критикуват и не предлагат нищо градивно”, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира управлението на кабинета „Орешарски” през последната година. Той подчерта, че това управление е нанесло огромни щети на държавата и следващото правителство ще е изправено пред изключителни трудности. По отношение на ДПС той посочи, че в устава на партията е необходимо да бъде записано, че не се допуска да се правят коалиции с БСП.

„Причина за това е възродителния процес, по време на който комунистите прекръстваха и изселваха български турци”, посочи Борисов. По отношение на РБ той допълни, че е готов на съвместни инициативи между младежките организации на двете партии. „Нека сравним нашите и техните младежи по опитни кадри, нека сравним кой колко езици знае и какво образование има”, каза лидерът на ГЕРБ.

Той разкритикува РБ, че е забранил на Иван Костов да изпълнява ръководни длъжности в тази партия. „Това е болшевизъм” категоричен бе Бойко Борисов. Той посочи, че всеки човек е в правото си да заема всякакви длъжности. „Аз например, мога да стана министър на земеделието, само че съветите на Министерски съвет ще се провеждат в Министерството на земеделието”, каза Борисов.

Етикети
Покажи още

Още новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 + 11 =

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.