ГЕРБ

Бойко Борисов захапа Сергей Станишев, играел си със страховете на българите

Патронът на ГЕРБ Бойко Борисов става все по-активен в социалната мрежа. Най-новият му пост във Фейсбук е по адрес на Сергей Станишев. Борисов пише: „Лидерът на партията, направила Възродителния процес, си играе с най-големите страхове на българите.“ По този начин Борисов задочно отговори на изказването на Сергей Станишев, който запита риторично: „Ако утре някой поиска референдум за Кърджали като отговор за присъединяването на Крим към Русия“.

„Свикнал съм да слушам и да чета в последните 10 години много лъжи на Станишев, много неверни неща и отдавна съм спрял да обръщам внимание на неговите изявления, но казаното от него вчера, ме кара да бъда по-внимателен в прочита. Какво иска да ни каже той? Първо, каква е разликата между Кърджали и другите български градове? Второ, кой външен субект би могъл да дойде и да ни го вземе? Трето, кой си позволява да дели българските граждани в Кърджали по етнически принцип? Четвърто, какво означава, че ДПС била националноотговорна партия в Кърджали и затова то било още българско? Това индиректно признание на Станишев ли е, че е в коалиция с етническа партия? ДПС етническа партия ли е тогава?“, задава серия от въпроси Борисов.

Председателят на ГЕРБ споделя, че преди 20 дни бил в Кърджали. „Срещнах се със стотици български мюсюлмани и християни, които вярват в ГЕРБ. Аз им казах, че те са пример за толерантност между етносите и за подражание. За пореден път лидерът на партията, направила Възродителния процес, си играе с най-големите страхове на българите. Надявам се, че в опорните точки, които ще му бъдат спуснати, ще намери начин да се откаже и от тези свои думи“, е написал Борисов във Фейсбук.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.