БСП

Борислав Гуцанов подпомогна ученици, които ще участват в регатата „Тол шипс“

Народният представител от Коалиция за България Борислав Гуцанов дари лични средства на двама ученици от варненската Морска гимназия, които ще участват в регатата „Тол шипс”, като практиканти в екипажа на ветрохода „Калиакра”. „За 30-те дни на плаването си на борда на „Калиакра“ вероятно ще научите повече за морето и моряшката професия, отколкото за 3 години в учебните кабинети. Желая Ви успех и попътен вятър”, обърна се Гуцанов към младежите, позовавайки се на богатия си опит като ветроходец.

Най-голямото морско събитие за България, регатата „Тол шипс“, която стартира от Варна само след дни, вече започна да показва своите положителни ефекти. Първият пример за това е свързан с въпроса за професионалното образование, който е акцент в политиката на правителството. 

24 ученици от варненската Морска гимназия ще участват регатата като практиканти в екипажа на кораба, символ на българското ветроходство „Калиакра“. 

Техният стаж ще е финансиран от Министерството на образованието и от БМФ, което е повече от добър пример как просветните институции и бизнеса могат заедно да осигурят обучението на бъдещи кадри, при това по-най добрия за учащите начин.  Новината беше съобщена лично от министър Анелия Клисарова и народният представител Борислав Гуцанов.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.