Анализи

Божидар Димитров: Бареков е като Кончита Вурст – не се е определил ляв ли е, десен ли е

Бях примамен тук с това, че ще си говорим само за Украйна. С тези думи започна интервюто си директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров за предаването „Дневен ред“ по TV7. Той, обаче, не успя да избяга от темата за европейските избори в България. „Естествено, че победител е ГЕРБ. И това не е изненада. Изненада е огромната разлика между първия и втория“, посочи той. Димитров не каза лоша дума за БСП, тъй като смята, че „не бива се да плюе мястото, откъдето си тръгнал“.

Той коментира и резултата на „България без цензура“: „Това е един нормален политически субект, за, който са гласували български граждани“. За Николай Бареков той каза: „Той в момента е нещо като Кончита Вурст – не се е определил мъж ли е, жена ли е. Имам предвид, да не се разбере по друг начин, в ляво ли е, в дясно ли е“.

Колкото до преференциалния вот, заради който 15-ия в листата на БСП ще отиде в Европарламента, той заяви: „Прости хора, чак пък толкова много, няма в БСП. Някой нещо им е казал. Не може 34 хил. да са сбъркали“. „Цигани са гласували и за ББЦ, и за ДПС, и за ГЕРБ. Нещо е станало. Някой го е поръчал. Твърде много са 34 хил. неграмотни симпатизанти, дори и цигани“, допълни той.

Историкът приветства идеята на 15-ия в листата на БСП Момчил Неков, който вероятно ще стане евродепутат, да издигне паметник на кан Тервел – спасителя на Европа, в Брюксел. „Ще взема да се запозная с този човек. Имате ли му телефона?“, зарадва се той.

По отношения на Украйна професорът смята, че „нещата вървят към оправяне“. „Има законно избран президент. Той е половин българин Порошенко. Майка му е от Болград, а в Болград не живеят никакви други“.

Димитров прогнозира, че новоизбраният украински президент Пьотр Порошенко ще смаже сепаратистите в източната част на страната. „Путин вече изостави водачите на бунта в Донецк и Луганск“, каза той и изтъкна, че руският президент отдавна е заявил, че има интереси само в Крим.

Покажи още

1 коментар

  1. Божидар Димитров вече 25 години не се е определил от кой пол е самия той, а сега прави забележка на Бареков. Сръвнението с Кончита Вурст е много сполочливи, но то се отнася най-вече за майор Божидар Димитров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.