Реформаторски блок

Божидар Лукарски: Съвсем логично е да подкрепим кандидатите на ГЕРБ по места

Съвсем логично е да подкрепим кандидатите на ГЕРБ по места. Това каза лидерът на СДС Божидар Лукарски пред журналисти на влизане в НДК във връзка с предстоящия балотаж по места, съобщава „Фокус”. „Tакава беше и нашата предварителна нагласа като управляваща коалиция – там, където кандидатите на ГЕРБ се явяват на балотаж, с кандидати, които са различни от тези на РБ, мисля, че няма нищо по-нормално от това да подкрепим кандидатите на ГЕРБ”, заяви Лукарски.

Във връзка с извинението, което Цветан Цветанов поиска от РБ, той коментира: „Гледах изказването на Цветанов, използвам случая да го поздравя, тъй като според екзитполовете единствено ние и ГЕРБ имаме по-добър резултат от резултатите на парламентарните избори. ГЕРБ са победители на тези избори, за което ги поздравявам. Поздравявам лично г-н Цветанов, който е председател на Националния предизборен щаб на партията. Що се отнася до извинения, аз лично съм водил една абсолютно възпитана и толерантна кампания – така,както се бяхме разбрали в коалицията и не мисля, че дължа извинение на някого. Не съм обиждал кандидати на други политически партии, не само на ГЕРБ. Мисля, че СДС в частност води една много толерантна кампания.

Лукарски уточни, че РБ ще реши кои кандиати да подкрепи на балотаж след събрание на щаба на коалицията. „Война в Хасково между ГЕРБ и РБ не мисля, че може да има. Ние в Хасково издигаме собствена листа, подкрепяме Иванов за кмет, но имаме собствена листа на РБ и трябва да видим как се е представила. Тя дава някаква алтернатива на управлението. Не мисля, че Хасково е точно градът, заради който ние ще водим някаква война с ГЕРБ”, каза още той.

„За стабилността на коалицията важни са резултатите на ГЕРБ и РБ, а те показаха, че тази форма на управление няма алтернатива”, заяви Лукарски. „Виждате ,че резултатите на опозиционните партии са по-ниски и по-слаби от това,което те постигнаха на парламентарните избори. За мен те показват, че тази коалиционна формула няма алтернатива” допълни той. 

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.