БСП

БСП са готови с жалбата срещу президента

Ние сме готови с жалбата срещу президента Плевнелиев и чакаме евентуално да бъде внесена, защото трябва много добре да се обсъди нашата правна позиция. Това заяви пред БНТ народният представител от Коалиция за България и заместник-председател на Комисията по правни въпроси и член на Временната комисия за обсъждане и приемане на нов Изборен кодекс Филип Попов. Той подчерта, че няма опция да не се внесе, но първо трябва да се огледа добре, като всяка жалба, която се внася в съд, защото това е сериозна институция.

Помолен да коментира вчерашното гласуване на заместник-председател на ЦИК от ГЕРБ, Попов отговори: „Сега ГЕРБ се опитват, обединени от президента в крайните си русофобски настроения, да измият лицето му. Затова те внесоха тази промяна в Изборния кодекс с увеличаването на членовете на ЦИК. Явно те също виждат несправедливия указ на президента и закононарушението, което той извърши с него“. 

По думите му, най-ощетен от указа е ДПС, „една партия с обективен резултат от изборите и на второ място институциите в България, включително и президентската“. Според Попов, кооперацията между ГЕРБ и президента поражда изкривяванията в тълкуването на кодекса. „Ние ще обсъдим внесените от ГЕРБ предложения, но не сме ние тези, които ще измием лицето на Плевнелиев“, категоричен бе той.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.