БСП

БСП си избира мъж за лидер

Нагласите сред социалистите клонят към избора на мъж за лидер на БСП, който да наследи поста от Сергей Станишев, въпреки силните номинации на ключови фигури в партията, които са представители на нежния пол. Това пише „Монитор”, като се позовава на активисти от „Позитано” 20.Младежката структура на БСП почти единодушно застава зад кандидатурата на икономическия министър Драгомир Стойнев, който получи сериозна подкрепа и от Стефан Данаилов. Останалите социалисти смятат, че той може да привлече и хора от периферията.

Стойнев ще мери сили с шефа на Народното събрание Михаил Миков, Янаки Стоилов, Борислав Гуцанов и вероятно Жельо Бойчев, който има силни позиции в софийските редици на БСП.

Бившият вицепремиер в кабинета „Сакскобургготски” и кмет на Благоевград Костадин Паскалев също ще се впусне в надпреварата.

„Ще се постарая да променя БСП отвътре, ще поставя на различна основа коалиционните отношения, ще разговарям с всички разумно и с аргументи, имам четири национални цели, зад които да застанем заедно, въпреки различността си”, заяви вчера Нинова, която обяви решението си да приеме номинациите за председател на БСП.

Ден по-рано зам.-шефът на НС Мая Манолова също оповести намеренията си за реформи в партията. Очаква сред дамите, които ще се борят за поста, да се озове и бившата кметица на Смолян Дора Янкова.

Точният брой на мераклиите за наследник на Станишев ще стане ясен между 20 и 25 юли. Самите кандидатури пък ще бъдат гласувани на конференция на 24 юли – 3 дни преди конгреса на столетницата.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.